Bizi Takip Edin!

> Gezilerimiz > MAÇAHEL VE KUZEYDOĞU.KARADENİZ

MAÇAHEL VE KUZEYDOĞU.KARADENİZ




Tarih :24.08.2015 - 27.08.2015

Fiyat :1.150,00 ₺




Gezgin sayısı 22 kişi ile sınırlıdır!

Bu geziyi tam 13 yıldır gerçekleştiriyoruz...

Gezi Detayı



24 Ağustos Pazartesi : İSTANBUL - TRABZON  - RİZE - MAÇAHEL

Önerilen kara ve hava  ulaşımlarıyla 08.30 Trabzon Havalimanı’da buluşma. Sürmene evlerini gezip Fırtına Deresi Vadisini de gördükten sonra Çamlıhemşin’e gidiş.  Ayder Yaylası’nda yürüyüş. Öğleden sonra Hopa ve Cankurtaran Geçidi üzerinden Maçahel’e hareket. Maçahel Konuk Evi’de akşam yemeği ve konaklama (AY/K).

25 Ağustos  Salı : MAÇAHEL  

Maral Köyü’ne  hareket ve Maral Çayı kenarında yürüyüş.  Maral Şelalesi’nin gezilmesi. Geleneksel köy evinde ÖY. Yörenin ahşap mimarisinin güzel bir örneğini sergileyen 200 yıllık Maçahel Camisi’nin ziyaret edilmesi. Efeler Köyü’ne hareket. Efeler Köyü gezisi ve Maçahel Konuk Evi’nde AY/K.

 

26 Ağustos Çarşamba : MAÇAHEL - ARTVİN - ŞAVŞAT

Borçka Karagöl gezisi.  Artvin’de yerel bir lokantada ÖY. Şavşat’a hareket. Gürcü Tibeti Kilisesi ve Yavuzköy gezileri, Kocabey Köyü Laşet’tesisleri’nde AY/K.

 

27 Ağustos Perşembe : ŞAVŞAT - KARS

Kars’a hareket. Kars şehir gezisi ÖY. Sarıkamış’a hareket. Sarıkamış gezisi sonrası Katerina Köşkü Ziyareti.

18.10 uçuşu için Kars Havalimanı’na transfer.

Fiyata Dahil Olan Hizmetler:



  • 3 - 4 yıldızlı otellerde üç gece yarım pansiyon konaklama,

  • 3 öğle yemeği,

  • 3 Akşam yemeği,

  • Özel 27 koltuklu midibüs ile programda belirtilen tüm geziler,

  • Tüm müze ve ören yeri giriş ücretleri,

  • FEST Travel Özel “Gezi kitapçığı”,

  • FEST Travel uzman rehberlik hizmeti,

  • Tüm bahşişler (gezi rehberi ve gezi şoförüne bahşiş toplanmıyor.)

  • İptal ve sağlık teminatlı yurtiçi seyahat sağlık sigortası.

  • KDV.


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:



  • İstanbul – Trabzon / Kars – İstanbul ulaşım,

  • 1 Öğle yemeği,

  • Programa belirtilen yemekler sırasında alınan içecekler,

  • Kişisel harcamalar.

Mustafa Peştereli

Profesyonel Rehber

1959 yılında Tokat’ın Reşadiye ilçesinde doğdum. Doktor olan babamın o yıl tayini Çanakkale’nin Lapseki’sine çıkınca, daha onsekiz günlük iken, jip, tren, vapur, otobüs gibi çeşitli ulaşım araçlarını kullanarak, gezginlik kariyerime başladım. Anamın dediği gibi yollarda doğdum; yollarda yaşıyorum… ”Memleketin neresinde olursa olsun çalışırım” diyen idealist bir babanın oğlu olarak eğitim yaşantımı da göçebe düzeninde sürdürdüm.

İlkokul yıllarım üç ayrı kentin (İstanbul, Zonguldak, Tokat) dört ayrı okulunda geçti. Sonra ailem Tokat’ta iken, yatılı olarak İstanbul’da Galatasaray Lisesi’nde orta öğrenimimi tamamladım. İşte rehberliğin kanıma girmesi de bu dönem de oldu. Lise ikinci sınıftayken, TMGT (Türkiye Milli Gençlik Teşkilatı) tarafındn düzenlenen amatör rehber kursuna katıldım. Çalışarak okumanın insana hem alaylı hem de mektepli olma şansını verdiğine inandığımdan, lise sonda gazeteciliğe bulaştım. Hürriyet gazetesinde Fransızcadan haber çevirileri yaparken sözcük dağarcığımın zenginleşmesinin keyfine vardım. Üniversite yıllarım başka bir kentte geçti. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi idealimdi; birinci tercihimdi. Orada 1979-1983 yılları arasında aldığım Ulusrarası İlişkiler eğitiminin meslek yaşamımda çok faydasını gördüm, halen de görüyorum. Siyasal’da okurken 1982 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği kursa katılarak Profesyonel Rehber Kokartımı aldım. Gazetecilikle ilişkim de Milliyet’te gece muhabiri olarak sürdü.

Üniversite diplomasını aldıktan sonra, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimlar Enstitüsü bünyesinde Kamu Yönetimi yüksek lisans programına katıldım. Daha sonra 1985-1988 yılları arasında, üç yıl T.C Merkez Bankası’nda günümüzün BDDK (Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu)’sının çekirdeği olarak nitelendirebileceğimiz Bankalar Gözetim Müdürlüğü’nde çalıştım. Bu dönemde Fransa!nın verdiği bir bursla, Paris’te Institut International d’Administration Publique (IIAP) (Uluslararası Kamu Yönetimi Enstitüsü) ‘te Eylül 1987 ile Temmuz 1988 arasında Kamu Maliyeis İşletmesi konusunda yüksek lisans eğitimi gördüm. Bu kapsamda Fransa Merkez Bankası (Banque de France)’da bir staj yaptım ve Avrupa Birliği ( o zamanki adıyla Avrupa Ekonomik Topluluğu) ‘nin Brüksel’deki merkezinde, topluluğun işleyiş mekanizmaları ile ilgili konferansları izledim. Dönüşümde masabaşı çalışmanın ve rakamların bana göre olmadığının ayırtına iyice vardığımdan 1988 yılında Merkez Bankası’ndan ayrıldım ve lise yıllarımdan beri kanıma girmiş olan, yüreğimden ve aklımdan hiç uzaklaşmayan sevgili keyifli mesleğime, rehberliğe döndüm. 1

1988 yılından sonra, tam mesaimi verdiğm bu meslekte, ağırlıklı olarak, Fransız gruplarla Türkiye’nin bütün bölgelerinde yurtiçi turlar yapmaktayım. Ayrıca uzun yıllar boyunca Türk grupları Mısır ve Fas’a götürdüm. Meslek yaşamımın en keyifli dönemine FEST’e merhaba diyerek girdim. 1997 yılından bu yana yaptığım Doğu Karadeniz Kültür turları ve Vietnam-Kamboçya-Laos turları coğrafi ve kültürel ufkumu genişletirken, gülümseyerek anımsadığım dostlarımın sayısını da her yıl kat kat arttırıyorlar. Çalışanları, gezginleri ve felsefesiyle FEST ailesinin bir parçası olmaktan onur duyuyorum. Burada mutluyum. Yıllanmış FEST dostlarına bir sözüm var: “Nerede kalmıştık?” Yeni FEST dostlarına da bir merhaba: “Nereden başlayalım?”

İsim  *
Soyisim  *
Telefon  *
E-posta  *
Adres
Tur MAÇAHEL VE KUZEYDOĞU.KARADENİZ
Kişi Sayısı  *
Mesaj