Gezgin sayısı 26 kişi ile sınırlıdır!
Bu geziyi tam 18 yıldır gerçekleştiriyoruz...
"Her gün bir yerden göçmek ne iyi,
Her gün bir yere konmak ne güzel, bulanmadan, donmadan akmak ne hoş,
Dünle beraber gitti, cancağızım, ne kadar söz varsa düne ait
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım"
Mevlâna
12 Aralık Cumartesi: İSTANBUL - KONYA
Saat 07.00’da Sabiha Gökçen Havalimanı iç hatlar terminali Pegasus Havayolları kontuarı önünde buluşma. Saat 08.00’da PC4184 uçuşu ile Konya’ya hareket. Saat 09.20’de Konya’ya varış. Konya şehir gezisi; Alaaddin Cami ve Alaaddin Köşkü (Kılıçarslan Köşkü), Şems-i Tebrizi Cami ve Türbesi, Şerafettin Cami, İplikçi Cami. Öğle yemeği (ÖY). Mevlâna Tekkesi, Selimiye Cami, Arkeoloji Müzesi, Meram Bağları, Meram Köprüsü, Hasbey Hamamı, Tavusbaba Cami ve Türbesi gezileri. Otelde akşam yemeği, yemekten sonra Şeb-i Arus Töreni’ni izlemek için hareket. Otele dönüş ve konaklama.
13 Aralık Pazar: KONYA - İSTANBUL
Kahvaltıdan sonra Sille Köyü, Karatay ve Sırçalı Medrese, İnce Minareli Medrese ve Mescidi, ÖY. Sahip Ata Külliyesi ve Koyunoğlu Müzesi gezileri. Konya Havalimanı’na transfer. Saat 20.15’de İstanbul’a hareket. Saat 21.25’de İstanbul’a varış.
Fiyata Dahil Olan Hizmetler:
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:
1977 yılında Edirne’de doğdu. 1996-2000 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Türk Sanatı Anabilim Dalı’nda “Edirne Tekkeleri” başlıklı Yüksek Lisans tezini tamamladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi Bölümü'nde doktora yapmaktadır. 1999 yılında Mimar Sinan Üniversitesi’nin Cumhuriyet ve Sanat konulu yarışmasında dünyaca ünlü Edirneli Heykeltıraş İlhan Koman’ın hayatını ve eserlerini anlatan “Heykelde Kendini İnşa Etmek” başlıklı araştırma tezi ile Başarı Ödülü aldı. Üniversite yıllarından itibaren; Topkapı Sarayı Müzesi Duvar Çinisi Dijital Veri Tabanı Projesi, Musular Kazısı, Tuz Gölü ve Çevresi Arkeolojik Yüzey Araştırması, Edirne Sarayiçi Yeni Saray Kazısı, Dr. Ferudun Özgümüş başkanlığında İstanbul Suriçi Geç Roma-Bizans Yüzey Araştırmalarında çalıştı. Akademik çalışmaları arasında; Mengücüklü Mimarisi, Saltuklu Mimarisi, Tekirdağ Rüstem Paşa Külliyesi, Edirne Muradiye Külliyesi, Rüstem Paşa Kervansarayı, Sezai Külliyesi, Saray-ı Cedid, Şah Melek Camii, Ulu Camii, Üç Şerefeli Camii ve Uzunköprü başlıklı ansiklopedi maddeleri; Heykelde Kendini İnşa Etmek, Üsküdar İhsaniye Çeşmesi başlıklı makaleleri ve Uluslararası İstanbul 2010 İnanç Turizmi Zirvesi’nde; “İstanbul’da İnanç Mekanları”, Uluslararası Edirne’nin Fethinin 650.Yılı Sempozyumunda ise “Edirne’nin Mimarlık Tarihinde Tekkeler” başlıklı basıma hazırlanan bildirileri bulunmaktadır. Sanat Tarihi alanındaki araştırma ve yayınlarına devam etmekte olup 2007 yılında Fest ailesine katılmıştır.
bu
diyar