Bizi Takip Edin!

> Gezilerimiz > KAZ DAĞLARI FLORASI

KAZ DAĞLARI FLORASI




Tarih :30.05.2015 - 31.05.2015

Fiyat :650,00 ₺




Gezgin sayısı 26 kişi ile sınırlıdır!

Bu geziyi tam 12 yıldır gerçekleştiriyoruz...

Gezi Detayı



Yeryüzünün en zengin kültür ve biyolojik çeşitlilik merkezlerinden biri olan Kaz Dağları Milli Parkı / Kaz Dağları Florası;   Kaz Dağları'nın 'oksijen evi': Şahinderesi Kanyonu, Kestane Deresi, Yörük Pınarı,Sarıkız, Ayıderesi, Tahtakuşlar, Sütüven Şelalesi, Türkiye’nin oksijeni en bol bölgesinde Kaz Dağları’na tırmanış ve yerel kültürün tanınması… 

29 Mayıs Cuma: İSTANBUL - KAZ DAĞLARI

İstanbul’dan hareket. (Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı Migros Önü, Saat 01.00, Beşiktaş, Yıldız Caddesi, Conrad Oteli sırası, Saat: 01.30). Yaklaşık 7 saatlik (512 km) yolculuk sonrası Çanakkale’ye varış.

30 Mayıs Cumartesi: İSTANBUL - KAZ DAĞLARI

Avcılar Köyü’nden başlayıp Doyran Köyü’nde son bulacak olan 37 km uzunluğundaki Şahindere Kanyonu’nun en güzel manzaraları yanında, mevsimine göre Kaz Dağları’nın endemik ve nadir bitkilerinin görülmesi; zeytin, kızılçam, karaçam, köknar ve kayın ormanları ile vadilerde ve yamaçlarda bulunan gürgen, meşe türleri, kestane, çınar, dişbudak, akçaağaç, üvez türlerinin yer yer durularak incelenmesi. Kumanya şeklinde öğle yemeği (ÖY). Kestane Deresi, Yörük Pınarı, Şahindere Kalesi Tepesi’nin gezilmesi ve Edremit Körfezi’nin görülmesi. Küçükkuyu’da otelde akşam yemeği ve konaklama.

31 Mayıs Pazar: KAZ DAĞLARI - İSTANBUL

Sarıkız güzergâhı: Edremit, Zeytinli Beldesi’nden başlayarak Beyoba Köyü’ne ve milli parkına giriş. Hasanboğuldu gezisi (Sütüven Şelalesi) ve milli parkta bulunan doğal, maki, sonradan ağaçlandırılma ile yapılan bitki türlerinin benimsenmesi. Türkmen köyleri olan Pınarbaşı ve Mehmetalan köylerinden Kaz Dağları’na tırmanış. Kumanya şeklinde  ÖY. 300 m yüksekliğine kadar, zeytin, tespih, sandal, meşe, 600 - 800 m yüksekliğine kadar hakim ağaç olan kızıl çamlarının arasından geçerek, 1.300 m yüksekliğindeki Kapıdağ Tepe, 1.580 m yükseklikteki Yayla Tepe’den, 1.726 m yükseklikteki Sarıkız Tepe’ye ulaşarak, Kaz Dağları’nın bitki örtüsünü tanımak ve Edremit Körfezi’ne hakim bir noktadan bakmak.  İstanbul’a geri dönüş için hareket. Yaklaşık 7 saatlik (512 km) yolculuk sonrası İstanbul’a varış.

Fiyata Dahil Olan Hizmetler:



  • 30 kişilik araç ile İstanbul - Çanakkale - İstanbul ulaşım,

  • 30 kişilik araç ile programda belirtilen tüm geziler,

  • Ayvacık, Küçükkuyu’da 1 gece yarım pansiyon esasına göre konaklama,

  • Kumanya olarak 2 öğle yemeği,

  • 1 akşam yemeği,

  • Milli park giriş ücretleri,

  • Tüm bahşişler (tur liderine ve gezi şoförüne bahşiş toplanmıyor),

  • Uzman FEST Travel rehberlik hizmeti,

  • FEST Travel Özel “Gezi Kitapçığı”

  • İptal ve sağlık teminatlı Yurtiçi Seyahat Sağlık Sigortası,

  • KDV.


 


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:



  • Fiyata dahil olan yemekler sırasında alınacak alkollü - alkolsüz içecekler,

  • Kişisel harcamalar (telefon, minibar…)

Necmi Aksoy

Doç. Dr.

19 Nisan 1974 yılında Denizli’de doğan Necmi Aksoy, ilk öğrenimini 1980-1985 yılları arasında Karayahşiler Köyü ilkokulunda, orta ve lise öğrenimini 1985-1991 yılları arasında Çivril Ortaokulu ve Lisesi’nde tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü’nde 1992 yılında eğitimine başlayan Aksoy, 1996 yılında “Orman Mühendisi” ünvanıyla  mezun oldu. Aynı yıl Abant İzzet Baysal Üniversitesi Düzce Orman Fakültesi Orman Botaniği Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Mühendisliği Anabilim Dalı, Orman Botaniği Programı’nda Yüksek Lisans eğitimine başladı. Aksoy, 1999 yılında lisans üstü eğitimi için İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Mühendisliği Anabilim Dalı’nda geçici kadro ile görevlendirildi. Ocak 2001 yılında “Karakiriş Dağı (Seben-Nallıhan) Florası” başlıklı yüksek lisans tezini tamamlayarak “Orman Yüksek Mühendisi”  unvanını alan Aksoy, aynı yıl İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Mühendisliği Anabilim Dalı, Orman Botaniği Programı’nda Doktora eğitimine başladı. Aksoy, “Elmacık Dağı (Düzce) Vejetasyonu” başlıklı tezini tamamlayarak Temmuz 2006 tarihinde Orman Mühendisliği Anabilim Dalı, Orman Botaniği Programı’ndan “Doktor” ünvanını almıştır. Eylül 2006 tarihinde Araştırma Görevlisi Doktor ünvanı ile Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü’nde göreve başlayan Aksoy, Nisan 2007 tarihinde  Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Botaniği Anabilim Dalı’nda “Yardımcı Doçent”, Eylül 2012 tarihinde “Doçent” ve  “Anabilim Dalı Başkan’ı olarak görevini sürdürmektedir.  

Flora, vejetasyon ve biyolojik çeşitlilik konularında ulusal ve uluslar arası pek çok yayını bulunan Aksoy; dendroloji (ağaç bilimi), herbaryumlar, arboretum ve botanik bahçeleri, işgalci bitkiler, bitki sistematiği ve sosyolojisi alanlarında çalışmalarını sürdürmekte ve Batı Karadeniz Bölgesi’nde biyolojik çeşitliliğin korunması amacıyla Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Herbaryumu (DUOF)’nda ve Düzce Üniversitesi Biyolojik Çeşitlilik Araştırma, Uygulama ve Eğitim Merkezi (DÜ-BİYOME)’nde çalışmaktadır. Ulusal ve uluslar arası bir çok herbaryum, botanik bahçesi, arboretum, botanik ve doğa tarihi müzelerinde çalışmalar yapmıştır. 1999-2000 yıllarında TRT’de belgesel danışmanlığı ve Buğday Dergisi Yayın Kurulu üyeliği, 2003-2006 yıllarında Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ve Saint Joseph Doğa Tarihi Müzesi’nde  bilim danışmanlığı yapmıştır.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Çevre Kulübü Başkanlığı, TEMA Düzce İl Temsilciliği, yapmış olan Aksoy halen, Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı  Mütevelli Heyeti, Royal Forestry Society, TEMA, WWF ve  Flora Araştırmaları Derneği gibi doğa üzerine çalışmalar yapan; ulusal ve uluslar arası bir çok kuruluşun  üyesidir. Aksoy, ingilizce bilmektedir.

 

 

İsim  *
Soyisim  *
Telefon  *
E-posta  *
Adres
Tur KAZ DAĞLARI FLORASI
Kişi Sayısı  *
Mesaj