Gezgin sayısı 20 kişi ile sınırlıdır!
Bu geziyi tam 13 yıldır gerçekleştiriyoruz...
Gümüşhane dağlarının el değmemiş vadilerinde keşif yürüyüşleri/ Tepelere kurulan köylerden oluşan bir yerleşme; Santa/ Türk mimarisinin erken örneklerinden olan Sarıçiçek köyü/ Ortaçağdan kalma Meryem Ana Manastır/ Gizem dolu ve seyrine doyum olmayacak yeşillikler içindeki
Gümüş Kent: Gümüşhane…
Saat 07:50’de PC134 sayılı sefer ile Trabzon’a hareket. 09:50’de Trabzon Havalimanı’nda buluşma. Gümüşhane’ye hareket. Altın Vadisi üzerinden Santa Harabeleri’ne varış. Santa köyleri ve kiliseleri gezisi. Kumanya şeklinde öğle yemeği (ÖY). Camiboğazı ve Hanzeriye yaylaları üzerinden Kromni köyüne varış. Kromni kiliseleri gezisi. Gümüşhane’ye varış. Otelde akşam yemeği ve konaklama (AY/K).
Sarıçiçek Köyü’ne hareket. Sarıçiçek köy odaları gezisi. Kumanya şeklinde ÖY. Kov Kalesi gezisi. Gümüşhane’ye dönüş. Otelde konaklama (K).
Avliyana Vadisi köyleri ve kiliseleri gezisi. Meryem Ana Manastırı yürüyüşü. Kumanya şeklinde ÖY. Eski Gümüşhane gezisi. Otelde AY/K.
İmera Köyü ve manastırı gezisi. Kumanya şeklinde ÖY. Ayalar Köyü Vadisi ve kiliseleri, Karaca Mağarası gezileri. Trabzon Havalimanı’na transfer. Saat 21:15’te PC4135 sayısı sefer ile İstanbul hareket.
Fiyata Dahil Olan Hizmetler:
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:
1960 doğumluyum. Mimar Sinan Üniversitesi Fotoğraf Ana Sanat Dalı ndan mezun olduktan sonra çeşitli yerli yabancı basın kuruluşunda freelance olarak çalıştım. Onüç yaşında başlamış olduğum ve halen yapmakta olduğum Dağcılık sporu diğer doğa sporları ile tanışmamın başlangıcı oldu.Fest travel in bir çok outdoor turlarında özellikle Karadeniz bölgesinde rehberlik yaptım.Şu anda popüler olmuş bir çok yörenin ilk keşiflerini yaparak tanıtımlarını gerçekleştirdim.Bu yörelerin başında Mardin ve Doğu Karadeniz gelmektedir. Gezmenin doğal bir sonucu olarak tarih ve arkeloji konuları özel ilgi alanıma girdi. Bu konuda özellikle Anadolu benim için çekim alanı olup, 2000 nin üstü ören alanını detaylı gezip fotoğrafladım. Son üç yıldır Anadolu coğrafyasında tarihsel keşifler üzerine çalışmaktayım. Halen Ntv Tarih dergisi yayın kurulunda olup ayrıca bu derginin Habudiyar sabit bölümünün hazırlayıcısım.
Yayınlanmış kitaplarım
Taşın ve İnancın Şiiri MARDİN Refik Durbaş ile beraber
İSTANBUL Efsanevi Başkent Faruk Pekin ile beraber
İSTANBUL U GEZERKEN Murat Belge ile beraber
KAPADOKYA Kayalardaki Şiirsellik Faruk Pekin ile beraber
GÖZBEBEĞİM TÜRKİYE
1000 DOĞAL ALAN Yıldırım Güngör ile beraber
Bunların dışında yerli yabancı çok sayıda dergi ,kitap ve gazetelerde fotoğraf ve yazılarım yayınlandı.
bu
diyar