Gezgin sayısı 26 kişi ile sınırlıdır!
Bu geziyi tam 11 yıldır gerçekleştiriyoruz...
UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Selimiye Camisi / Baharın gelişinin kutlandığı Kakava Şenlikleri / Osmanlı İmparatorluğu’na ev sahipliği yapmış eski başkent / Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı ve 3 imparatorluğun izlerini taşıyan eşsiz tarih mirası / Ruh hastalarının su ve müzik sesiyle tedavi edildiği bir hayır kurumu olan, II. Bayezid Külliyesi / Tarihe eşsiz kanıtlar sunan hanlar, hamamlar, camiler, medreseler, çarşılar, köprüler/ Yedi düvele nam salan pehlivanların meydanı Sarayiçi / Edirne’ye özel lezzetler…
5 Mayıs Salı: İSTANBUL - EDİRNE (240 km / sadece yol yaklaşık 2 saat 30 dakika)
Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu Stadı altı, Migros önü saat 06.40’da, Beşiktaş, Yıldız Caddesi, Conrad Oteli ile Yıldız Saat Kulesi arası saat 07.00’da buluşma. Edirne’ye hareket. Edirne şehir gezisi: Eski Cami, Bedesten Çarşısı ve Rüstem Paşa Kervansarayı. Meşhur Edirne Ciğercilerinden birinde öğle yemeği (ÖY). Öğleden sonra Ali Paşa Çarşısı, II. Beyazıt Külliyesi ve Sağlık Müzesi gezilerek Hıdrellez ateşinin yakılacağı Eski Saray Alanı ve Kırkpınar Meydanına ziyaret. Ateş yakılışı ve Çingene eğlencelerinin izlenmesi. Akşam Edirne ve Çingene müzikleri eşliğinde yerel bir lokantada akşam yemeği ve otelde konaklama.
6 Mayıs Çarşamba: EDİRNE - İSTANBUL
Sabaha karşı güneş doğumu ve Hıdrellez şenlikleri için 05:00-07:00 Sarayiçi Tunca Nehri Kenarında dilek kağıtları Tunca Nehri’ne bırakılarak, günün ilk ışıklarına kadar Edirne halkıyla birlikte Çingene eğlencelerine eşlik edilecek. Eğlencelerin ardından otelde kısa bir dinlenme. Kahvaltıdan sonra Edirne şehir gezisinin devamı: Üç Şerefeli Cami, Arasta Çarşısı, Selimiye Cami, Muradiye Cami. ÖY. Öğleden sonra Edirne Sinagogu, Karaağaç ve Lozan Anıtı, Konstantin ve Eleni Bulgar Ortodoks Kilisesi, Arkeoloji Müzesi gezileri. Edirne’de yaşam, yapılar, insanlar, inançlar, gelenekler… Saat 17.00 gezi sonu ve İstanbul’a hareket.
Fiyata Dahil Olan Hizmetler:
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:
1977 yılında Edirne’de doğdu. 1996-2000 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Türk Sanatı Anabilim Dalı’nda “Edirne Tekkeleri” başlıklı Yüksek Lisans tezini tamamladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi Bölümü'nde doktora yapmaktadır. 1999 yılında Mimar Sinan Üniversitesi’nin Cumhuriyet ve Sanat konulu yarışmasında dünyaca ünlü Edirneli Heykeltıraş İlhan Koman’ın hayatını ve eserlerini anlatan “Heykelde Kendini İnşa Etmek” başlıklı araştırma tezi ile Başarı Ödülü aldı. Üniversite yıllarından itibaren; Topkapı Sarayı Müzesi Duvar Çinisi Dijital Veri Tabanı Projesi, Musular Kazısı, Tuz Gölü ve Çevresi Arkeolojik Yüzey Araştırması, Edirne Sarayiçi Yeni Saray Kazısı, Dr. Ferudun Özgümüş başkanlığında İstanbul Suriçi Geç Roma-Bizans Yüzey Araştırmalarında çalıştı. Akademik çalışmaları arasında; Mengücüklü Mimarisi, Saltuklu Mimarisi, Tekirdağ Rüstem Paşa Külliyesi, Edirne Muradiye Külliyesi, Rüstem Paşa Kervansarayı, Sezai Külliyesi, Saray-ı Cedid, Şah Melek Camii, Ulu Camii, Üç Şerefeli Camii ve Uzunköprü başlıklı ansiklopedi maddeleri; Heykelde Kendini İnşa Etmek, Üsküdar İhsaniye Çeşmesi başlıklı makaleleri ve Uluslararası İstanbul 2010 İnanç Turizmi Zirvesi’nde; “İstanbul’da İnanç Mekanları”, Uluslararası Edirne’nin Fethinin 650.Yılı Sempozyumunda ise “Edirne’nin Mimarlık Tarihinde Tekkeler” başlıklı basıma hazırlanan bildirileri bulunmaktadır. Sanat Tarihi alanındaki araştırma ve yayınlarına devam etmekte olup 2007 yılında Fest ailesine katılmıştır.
bu
diyar