Gezgin sayısı 26 kişi ile sınırlıdır!
Bu geziyi tam 10 yıldır gerçekleştiriyoruz...
Yeryüzünün Ilıman Kuşak Karışık Yapraklı Ormanlarını barındıran, Yeryüzünün en hassas biyolojik çeşitlilik merkezleri olan Yedigöller Milli Parkı-Yenice Ormanları Florası; Yedigöller yolu üzerinde Gurbet Kayası’ndan, yüksek dağ çayırlıklarına, Semen Dağları’na bakış, Karışık Yapraklı Ormanların arasındaki Kapankaya’dan Yedigöller’e bakış. Anıt Karaçam’a yürüyüş. Ormanların arasına gizlenmiş, Sazlıgöl’den başlayarak İncegöl, Seringöl, Nazlıgöl, Büyükgöl, Küçükgöl, Deringöl’ün çevresinde yürüyüş, Safranbolu-Karabük zerinden Yenice’deki Şeker kanyonuna giriş ve kaya bitkilerinin tanınması, Karışık Yapraklı Ormanların arasından İncebacaklar Köyün’den Şeker Kanyonu’na yürüyüş. Ağaçların ve Çalıların tanınması, İlkbahar çiçeklerinin ve mantarlarının tanınması ve incelenmesi..
16 Mayıs Cumartesi: İSTANBUL - YEDİGÖLLER - SAFRANBOLU
İstanbul’dan hareket (Beşiktaş, Yıldız Caddesi, Conrad Oteli ile Yıldız Saat Kulesi Arası, Saat: 07.00 / Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu Stadı altı, Migros önü, saat: 07.20). Çok zengin floraya sahip olan Yedigöller’e hareket. Gurbet Kayası’ndan, yüksek dağ çayırlıklarına, Semen Dağları’na ve Yedigöller’e bakış. Sazlıgöl’den başlayarak İncegöl, Seringöl, Nazlıgöl, Gülenkayalar, Anıt Porsuk Ağacı, Büyükgöl, Küçükgöl, Deringöl çevrelerinde yürüyüş, ağaç ve çalı florası mozaiğinin gözlenmesi (kayın, köknar, kızılağaç, dışbudak, karaağaç, yapraklı üvez, orman gülleri, söğütler). Gezi esnasıonda Öğle yemeğini kumanya şeklinde alacağız. Safranbolu’ya hareket. Safranbolu’da akşam yemeği ve konaklama.
17 Mayıs Pazar: SAFRANBOLU - YENİCE ORMANLARI - İSTANBUL
Florası en zengin bölgelerden biri olan Yenice Ormanları’na hareket. Şeker kanyonuna giriş, Kanyon girişindeki Yeşilevde çay molası. Şeker kanyonun Bölgesi’ne giderken derin kanyondan geçiş ve kaya bitkilerinin tanınması, Karışık Yapraklı Ormanların arasından İncebacaklar Köyün’den Şeker Kanyonu’na yürüyüş. Şimşir ormanları, sandal, koca yemiş, funda ve akçakesmeden oluşan kalıntı Akdeniz makisi ile orta tabakada kayın, meşe, kestane ve gürgenden oluşan yapraklı orman, üst tabakada köknarlar, en üstte ise sarıçamlardan oluşan çok tabakalı Yenice Ormanları’nın gezilmesi ve İstanbul’a hareket.
Fiyata Dahil Olan Hizmetler:
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:
19 Nisan 1974 yılında Denizli’de doğan Necmi Aksoy, ilk öğrenimini 1980-1985 yılları arasında Karayahşiler Köyü ilkokulunda, orta ve lise öğrenimini 1985-1991 yılları arasında Çivril Ortaokulu ve Lisesi’nde tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü’nde 1992 yılında eğitimine başlayan Aksoy, 1996 yılında “Orman Mühendisi” ünvanıyla mezun oldu. Aynı yıl Abant İzzet Baysal Üniversitesi Düzce Orman Fakültesi Orman Botaniği Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Mühendisliği Anabilim Dalı, Orman Botaniği Programı’nda Yüksek Lisans eğitimine başladı. Aksoy, 1999 yılında lisans üstü eğitimi için İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Mühendisliği Anabilim Dalı’nda geçici kadro ile görevlendirildi. Ocak 2001 yılında “Karakiriş Dağı (Seben-Nallıhan) Florası” başlıklı yüksek lisans tezini tamamlayarak “Orman Yüksek Mühendisi” unvanını alan Aksoy, aynı yıl İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Mühendisliği Anabilim Dalı, Orman Botaniği Programı’nda Doktora eğitimine başladı. Aksoy, “Elmacık Dağı (Düzce) Vejetasyonu” başlıklı tezini tamamlayarak Temmuz 2006 tarihinde Orman Mühendisliği Anabilim Dalı, Orman Botaniği Programı’ndan “Doktor” ünvanını almıştır. Eylül 2006 tarihinde Araştırma Görevlisi Doktor ünvanı ile Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü’nde göreve başlayan Aksoy, Nisan 2007 tarihinde Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Botaniği Anabilim Dalı’nda “Yardımcı Doçent”, Eylül 2012 tarihinde “Doçent” ve “Anabilim Dalı Başkan’ı olarak görevini sürdürmektedir.
Flora, vejetasyon ve biyolojik çeşitlilik konularında ulusal ve uluslar arası pek çok yayını bulunan Aksoy; dendroloji (ağaç bilimi), herbaryumlar, arboretum ve botanik bahçeleri, işgalci bitkiler, bitki sistematiği ve sosyolojisi alanlarında çalışmalarını sürdürmekte ve Batı Karadeniz Bölgesi’nde biyolojik çeşitliliğin korunması amacıyla Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Herbaryumu (DUOF)’nda ve Düzce Üniversitesi Biyolojik Çeşitlilik Araştırma, Uygulama ve Eğitim Merkezi (DÜ-BİYOME)’nde çalışmaktadır. Ulusal ve uluslar arası bir çok herbaryum, botanik bahçesi, arboretum, botanik ve doğa tarihi müzelerinde çalışmalar yapmıştır. 1999-2000 yıllarında TRT’de belgesel danışmanlığı ve Buğday Dergisi Yayın Kurulu üyeliği, 2003-2006 yıllarında Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ve Saint Joseph Doğa Tarihi Müzesi’nde bilim danışmanlığı yapmıştır.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Çevre Kulübü Başkanlığı, TEMA Düzce İl Temsilciliği, yapmış olan Aksoy halen, Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti, Royal Forestry Society, TEMA, WWF ve Flora Araştırmaları Derneği gibi doğa üzerine çalışmalar yapan; ulusal ve uluslar arası bir çok kuruluşun üyesidir. Aksoy, ingilizce bilmektedir.
bu
diyar