Gezgin sayısı 24 kişi ile sınırlıdır!
Bu geziyi tam 13 yıldır gerçekleştiriyoruz...
Taşın dille geldiği kent Mardin, dillerin dinlerin ve kültürlerin kaynaşma potası / Süryaniler, Artuklular, Araplar, Kürtler ve Türkler Ezan sesi ile Süryanice ilahilerin birbirine karıştığı törenler / Kürtçe ağıtlarla Türkçe türkülerin bir arada söylendiği düğünler / Dört dilden bağrışıp koşuşturan çocukların sokaklarda oynadığı muazzam bir kültür mozaiği Bizans ve Roma döneminin muhteşem kenti DARA harabeleri / İslam mucidi El Cezeri nin Kasımiye Medresesi ve 4000 yıllık Süryani geçmişine tanıklık etmiş Deyrul Zaferan Manastırı / Midyat ve Mardin in taş işçiliği ile bezenmiş hanlar, camiler, medreseler, manastırlar, köşkler, abbaralar ve leziz, enfes, unutulmaz bir mutfak deneyimi / İkbeybet, Irok, Dobo, Bumbar, Alluciye, Sembusek gibi eşsiz yöresel lezzetleri usta ellerden tatmak / Bağbozumu sonrası binbir çeşit ürüne dönüşen yöre üzümlerini yakından tanımak / Üzüm suları, şıralar, pekmezler, cevizli sucuklar ile tanışmak / Süryani şarap geleneğini öğrenmek / Bu tanrısal meyveye özgü hikayeler eşliğinde “harire” tatlısını denemek / Yöresel mutfağın ilginç yemekleri ile unutulmaz bir damak şöleni yaşamak…
15 Mayıs Cuma: İSTANBUL - MARDİN
FEST Travel tarafından önerilen uçuşa göre saat 09.20’de Mardin Havalimanı’nda buluşma. Mardin şehir gezisi: Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Sanat Galerisi, Zinciriye Medresesi, Kırklar Kilisesi, Ulu Cami ve Mardin Çarşısı gezileri. Mardin’de Kebapçı Rido’da öğle yemeği (ÖY). Mardin’de akşam yemeği ve konaklama (AY/K).
16 Mayıs Cumartesi: MARDİN - MİDYAT - HASANKEYF - MARDİN
Olağanüstü taş işçiliği örnekleri ile Eski Midyat, Hah Köyü’nde Meryem Ana Kilisesi gezileri. ÖY. Öğleden sonra Hasankeyf gezisi: Sit alanındaki izin verilen yerler, Zeynel Bey Türbesi, Hasankeyf Kalesi, El Rızık Camisi gezileri. Mardin’de Cerciş Murat Konağın’da akşam yemeği (AY). Mardin’de konaklama (K).
17 Mayıs Pazar: MARDİN - İSTANBUL
Kahvaltıdan sonra son yıllarda büyük bir ilgi konusu olan, şaşırtıcı Roma ve Bizans dönemi buluntuları ile Dara Harabeleri ve 4000 yıllık Süryani geçmişine tanıklık etmiş Deyrul Zaferan Manastırı ve Kasımiye Medresesi gezileri. Savur’da ÖY. Öğleden sonra Savur ve Kıllıt Köyü ziyareti sonrası Mardin’de Kaburgacı Selim Usta’da (AY). Mardin Havalimanı’na transfer.
Fiyata Dâhil Olan Hizmetler:
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:
Birçok rehber/gezgin dostum gibi benim de daha henüz anne karnında gezmeye başladığım söylenir...
9 ay 10 günlük yaradılış sürecimde 4 ayrı şehirde ikamet etmiş bizimkiler…
Adımı Konya ‘da – Mevlana dan etkilenerek - koymuşlar; göbek bağım 1963 yılının Mayıs ayında Ankara’da kesilmiş ve henüz yürümeye başlamadan bizimkiler Antalya’ya taşınınca denizle tanışmış… ve anne sütü ile birlikte Akdeniz’in suyunu yutmuşum (Akdenizli coşkun ruhum böyle oluşmuş işte). Daha 12 aylıkken de konuşmaya başlamışım. (muhtemelen ilk sözüm de “atta“ olmuştur…)
Genlerimde biraz Evliya Çelebi, biraz Marco Polo, biraz da Halikarnas Balıkçısı’nın izlerini taşıyor olmalıyım ( bunu test etmek mümkün olsaydı keşke… ) Henüz 10 yaşındayken evden kaçıp gezmeye başlamış olmam, ileride iyi bir gezgin olacağımın ilk işaretlerinden sayılabilir.
Ankara’da geçirdiğim lise yıllarında, müzik dans ve sahne sanatlarına yatkınlığım nedeni ile, o günler için çok yeni olan “animatörlük” mesleği ile turizm sektöründe çalışmaya başladım. ’80 li yıllarda büyük usta Erkan Yücel’in yönetimindeki Ankara Halk Tiyatrosu’nda birçok oyunda rol aldım.
Uzun ama bir o kadar da farklı branşlarda süren eğitim hayatımı Ankara’da tamamladım. Önce ODTÜ Fen Bilimleri Matematik bölümünde okuduktan sonra, A.Ü. Dil Tarih Coğrafya Fakültesi İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünde okudum… Şanslı bir öğrenci olarak üniversitenin Sanat Tarihi, Arkeoloji, Roma ve Yunan edebiyatı, Tiyatro gibi farklı bölümlerinden ayrı ayrı lisans derecesi alabilecek kadar ders aldım. Bu bilgi birikimini yansıtabileceğim en iyi mesleklerden birisinin Turist Rehberliği olduğunu görünce 1985 yılında rehberliğe başladım.
1985 yılından beri, genellikle Türkiye’ye gelen yabancı misafirlere, İtalyanca ve İngilizce dillerinde - Anadolu’nun her köşesinde - rehberlik yaptım. Ayrıca, İtalya, Fransa, İspanya/Portekiz, Hindistan, Mısır, Fas gibi farklı coğrafyalarda Türk grupları ile rehberlik de yapmaktayım. Yıllar içinde özel ilgi alanlarım üzerine uzmanlaşmaya çalıştım: başta mimari ve sanat tarihi; dinler tarihi; gastronomi, yeme – içme; şarap ve whisky kültürü konularında turlara rehberlik yaparken müzik, sahne sanatları gibi konularda da kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
1994-97 yılları arasında ”Açık Radyo” ‘da ve 2004-06 yıllarında TRT’ de yaptığım radyo programlarının yanı sıra birçok basılı ve elektronik mecrada farklı konularda özgün yazı, derleme ve çevirilerim yayınlandı. Amatör bir müzisyen, meraklı bir gurme ve iflah olmaz bir gezgin olarak hayatı sınırsız bir keşif olarak algılayıp bilgi ve deneyimlerimi gezginlerle paylaşmaya devam etmekteyim.
bu
diyar