Gezgin sayısı 20 kişi ile sınırlıdır!
Bu geziyi tam 10 yıldır gerçekleştiriyoruz...
Batı Karadeniz Bölgesi’nin en yüksek dağ kütlesi Ilgaz Dağı / Zengin bitki örtüsü ve bitkisel çeşitliliği ile Büyük ve Küçük Hacet Tepeleri / Evliya Çelebi’nin ‘ağaç deryası’ olarak tanımladığı Küre Dağları / Küre Dağları Milli Parkı gezisi: Ilıca Şelalesi, Valla Kanyonu... Bir biyolojik çeşitlilik keşif gezisi…
12 Eylül Cumartesi: İSTANBUL - KASTAMONU
FEST Travel’ın önerdiği uçuşa ve diğer ulaşım olanaklarıyla gelenlere göre saat 08.00’da Kastamonu Havalimanı’nda buluşma. Otele yerleşme. Ilgaz Dağı Milli Parkı’na çıkış. Ilgaz Dağı’nın göknar, kayından oluşan zengin orman yapısının ve bitkisel çeşitliliğinin incelenmesi, Büyük ve Küçük Hacet Tepelerinden oluşan zengin yüksek dağ bitki örtüsünün incelenmesi. Otelde akşam yemeği ve konaklama.
13 Eylül Pazar: KASTAMONU - PINARBAŞI - KASTAMONU
Kastamonu Pınarbaşı’na varış. Pınarbaşı’nda tarihi evlerin gezilmesi. Araçla maki vejetasyonu ile yapraklı ormanların arasında bulunan Ilıca Şelalesi’nin ve köyünün gezilmesi. Valla Kanyonu’na tepeden bakış. Küre Dağları’nın zengin bitki örtüsünü barındıran karışık yapraklı ormanlarının bitkisel çeşitliğinin tanınması. Akşam yemeği ve konaklama.
14 Eylül Pazar: KASTAMONU - İSTANBUL
İstanbul’a dönüş için Kastamonu Havaalanı’na transfer.
Fiyata Dahil Olan Hizmetler:
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:
19 Nisan 1974 yılında Denizli’de doğan Necmi Aksoy, ilk öğrenimini 1980-1985 yılları arasında Karayahşiler Köyü ilkokulunda, orta ve lise öğrenimini 1985-1991 yılları arasında Çivril Ortaokulu ve Lisesi’nde tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü’nde 1992 yılında eğitimine başlayan Aksoy, 1996 yılında “Orman Mühendisi” ünvanıyla mezun oldu. Aynı yıl Abant İzzet Baysal Üniversitesi Düzce Orman Fakültesi Orman Botaniği Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Mühendisliği Anabilim Dalı, Orman Botaniği Programı’nda Yüksek Lisans eğitimine başladı. Aksoy, 1999 yılında lisans üstü eğitimi için İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Mühendisliği Anabilim Dalı’nda geçici kadro ile görevlendirildi. Ocak 2001 yılında “Karakiriş Dağı (Seben-Nallıhan) Florası” başlıklı yüksek lisans tezini tamamlayarak “Orman Yüksek Mühendisi” unvanını alan Aksoy, aynı yıl İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Mühendisliği Anabilim Dalı, Orman Botaniği Programı’nda Doktora eğitimine başladı. Aksoy, “Elmacık Dağı (Düzce) Vejetasyonu” başlıklı tezini tamamlayarak Temmuz 2006 tarihinde Orman Mühendisliği Anabilim Dalı, Orman Botaniği Programı’ndan “Doktor” ünvanını almıştır. Eylül 2006 tarihinde Araştırma Görevlisi Doktor ünvanı ile Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü’nde göreve başlayan Aksoy, Nisan 2007 tarihinde Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Botaniği Anabilim Dalı’nda “Yardımcı Doçent”, Eylül 2012 tarihinde “Doçent” ve “Anabilim Dalı Başkan’ı olarak görevini sürdürmektedir.
Flora, vejetasyon ve biyolojik çeşitlilik konularında ulusal ve uluslar arası pek çok yayını bulunan Aksoy; dendroloji (ağaç bilimi), herbaryumlar, arboretum ve botanik bahçeleri, işgalci bitkiler, bitki sistematiği ve sosyolojisi alanlarında çalışmalarını sürdürmekte ve Batı Karadeniz Bölgesi’nde biyolojik çeşitliliğin korunması amacıyla Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Herbaryumu (DUOF)’nda ve Düzce Üniversitesi Biyolojik Çeşitlilik Araştırma, Uygulama ve Eğitim Merkezi (DÜ-BİYOME)’nde çalışmaktadır. Ulusal ve uluslar arası bir çok herbaryum, botanik bahçesi, arboretum, botanik ve doğa tarihi müzelerinde çalışmalar yapmıştır. 1999-2000 yıllarında TRT’de belgesel danışmanlığı ve Buğday Dergisi Yayın Kurulu üyeliği, 2003-2006 yıllarında Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ve Saint Joseph Doğa Tarihi Müzesi’nde bilim danışmanlığı yapmıştır.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Çevre Kulübü Başkanlığı, TEMA Düzce İl Temsilciliği, yapmış olan Aksoy halen, Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti, Royal Forestry Society, TEMA, WWF ve Flora Araştırmaları Derneği gibi doğa üzerine çalışmalar yapan; ulusal ve uluslar arası bir çok kuruluşun üyesidir. Aksoy, ingilizce bilmektedir.
bu
diyar